Kiss My Kicks

Ve Duygu Gizem'e sordu: "Yaaa senin bu spor ayakkabı hastalığın nerden geliyo?". Sormaz olaydı Gizem anlattı da anlattı. İşte buyrun.

Gizem: Her insanın sahip olduğu bir takıntısı olduğuna kesinlikle inanıyorum. Birçoğumuz takıntılarımızı hiç çekinmeden gözler önüne sererken, birçoğumuz da gizlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Sonu gelmez bir açlıkla satın almak istediğim onca şey varken hiç ihtiyacım olmasa da kendimi spor ayakkabı reyonlarının önünde buluyorum. Her nereye gidersem gideyim, biliyorum ki; hiç ihtiyacım olmasa da aldığım tek şey ayakkabı oluyor.



“Tüm kadınların ortak dili ayakkabı” desem belki de abartmış olurum ama buna tüm kalbimle inandığım gerçeğini değiştireceğini sanmıyorum. Daha okumayı öğrenmeden dinlediğimiz masallarda bile bir kadının hayatını değiştiren ayakkabı olması aslında haklı olduğumu da kanıtlıyor. Gel gelelim ki; Külkedisi’nin hayatını değiştiren şey ne yazık ki bir spor ayakkabı değildi.


Okul hayatı boyunca rahatına düşkün olan herkes gibi; ışıklı olsun, renkli olsun birçok spor ayakkabı geçti hayatımdan, şimdilerdeyse 24 yaşında bir öğretmen olmama rağmen iş hayatının yüzde doksanını spor ayakkabılarla geçiriyorum. Bundan on sene öncesinde kimsenin böyle bir şansı yoktu çünkü ünlü markalar gündelik hayatın bu kadar içine işleyecek; her durumda giyilecek modeller üretmiyordu. Şimdilerdeyse gerek renkleriyle, gerek modelleriyle olsun hayatın tam içine işleyen binlerce model mevcut. Zaman geçtikçe artan seçenekler istem dışı da olsa “rahatımdan önemli mi?” sorusunu bizlere binlerce kez sordurup, mantığımızı dinletmeye itiyor bizleri. 


Yirmi birinci yüzyılın getirdiği en büyük rahatlık sadece bir ayakkabıdan yola çıkarak tüm dolabını düzenleme şansı oldu. Tam bir iş kadını gibi giyinip ayağınıza spor ayakkabılarınızı geçirip tüm o resmi havadan sıyrılırken; tamamen salaş giyinip tek bir ayakkabıyla tüm salaşlığı göz kamaştırıcılığa dönüştürebiliyorsunuz. Hatta spor ayakkabının şıklığına şıklık katan topuklu modellerin de çıkmasıyla insanların “o kıyafetin altına spor ayakkabı mı giyilir şimdi?” kaygısı da atmosfere karıştı.



Spor ayakkabı sadece spor yapılırken giyilir mantığını çürüten, hayatımızı güzelleştiren adeta “seni yerim” dedirten modelleri sizler için seçtik; bu stil postunu kendi ayakkabılarımızla sonlandıralım istedik. 



 O kıyafetin altına olmuş mu şimdi o Nike air force one'lar, demeyin. Harika görünüyor!



 Stylescrapbook kullanıcı adlı blogger Andy'nin giydiği her kıyafeti spor ayakkabının şıklığıyla tamamlaması gerçeğini ağzımız açık takip ediyoruz.



Farklı bloggerların birbirinden bağımsız kıyafetleriyle birleştirdiği sneakers rahatlığı takdire şayan.



 Sürekli iki metre topukluyla görmeye alışık olduğumuz Beyoncé en son model Nike Gold Liquid ile enfes görünmüyor mu? Jessie J'in "all black" temasına taban tabana zıt ayakkabıları ve Rihanna'nın New Balance ayakkabıları harika görünüyor.




 Mini etek ve basic t-shirtlerle mükemmel görünen Nike Air Max 90'lar...


İş hayatını renklendiren Nike Air Max'ler...

Bunlar da bizden;



8 yorum: