Havada Asılı Kalan Huzur Moleküllerinin Kaynağı: Görkem Han- Jr

"Bir gün bir şarkı dinledim ve hayatım değişti"
Of bu ne biçim bir klişe dediğinizi daha şimdiden duyuyor gibiyim, okumayı bırakmayın. Şimdi size gerçekten pamuk kalpli, sadece sevdiği bir şeyi hakkını vererek yapan mükemmel bir insandan bahsedeceğim!

Türkiye piyasasında "hoppidik", "eller havaya", "aman kafiyesi uydu nasıl olsa", "oooğ para kazanacağız para para" diye kendini parçalayan sözde sanatçıların arasında hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip -gerçekten- müzik yapan, sesini duyduğunuzda Türk olduğuna para versek inanmayacağınız biri olduğunu söylesem bana ne kadar inanırsınız?

Hele ki bu kişi 1990 doğumlu olmasına rağmen 2013 yılında ülkemizde çoğu kişinin aşina olduğu ama adını bilmediği Ambient/Downtempo genre ile kendi projesini başlatmış hem ülkemizde hem yurtdışında sayısız başarılara imza atmış, başarılı müzisyenlerle iş birliği yapmışsa önünde şapka çıkarıp saygıyla eğilmek hepimizin insanlık görevi diye düşünüyorum. Tricky, Darkside, Pullahs, Men with a Plan ve daha adını sayamayacağım bir sürü isimle iş birliği yaptı derken Görkem Han bizlere daha neler sunacak, acaba bir sonrakinde kendine nasıl hayran bırakacak, daha başka kimlerle çalışacak bu adam diye sormadan edemiyor insan.

Görkem Han "Bu projeyle amaçlanan en büyük ilke, hepimizin aşikar olduğu hayatın vermiş olduğu stresten biraz uzaklaşıp, hep gerçekleştirmek istediğimiz hayallerimize dalmak ve yalnızken kendi iç dünyamıza dönüp, yaşadığımız güzel anıları hatırlamak." demiş olsa da sesindeki sihir tarif edilemeyecek kadar büyük. Öyle sihirli bir sesi var ki; farkında olmadan gözlerinizi kapayıp, varlığını kelimelere dökemeyeceğiniz bambaşka bir evrende süzülüyorsunuz. Birkaç dakikalığına da olsa tek gerçeğiniz sizi elinizden tutup ayaklarınızı yerden kesen o ses oluyor. Sanki Görkem Peter Pan, siz de Neverland'e gitmek için can atan bir veletsiniz. Kaptan Kanca gibi bir kavram kesinlikle yok, size vaad edilen tek şey huzur.

Sofar Ankara'da bizden gözlerimizi kapamamızı istediğinde ışıklar da kapanmıştı, hepimiz aynı yerde aynı karanlıkta ama farklı dünyalarda süzülüyorduk, gözlerimiz kapalı; kulağımızdaki sesle istemsizce yanaklarımdan süzülen sıcaklığı her seferinde hissedip "İyi ki!" diyordum. Görkem Han içinde "İyi ki!" dediğim bir çok cümleye dahil...

Bizlere hâlâ böyle masum hisleri yaşattıran, böylesine yetenekli böylesine özel insanlar varken yapacağımız tek şey yanımızdakini dürtüp "Şş, bak sana bir şey dinleteceğim eminim çok beğeneceksin" cümlesinden başka hiçbir şey değil.

Bu yazıyı yazmamdaki tek neden ise hepimizin zor günler geçirdiği, kimsenin kimseden daha mutlu olmadığı ve herkesin bir yerlerde sıkıntısı olduğunu gerçeğini adım gibi biliyor olmam. Herkesi mutlu edemem ama sizlerle beni mutlu eden bir şeyi paylaşırsam biliyorum ki hiç olmazsa birinizin hayatına dokunacak güzel bir sesi sizlerle buluşturmuş olacağım.

Aşağıdaki linklerden Görkem Han'ın resmi sayfalarına ve Youtube'da paylaşılan şarkılarına ulaşabilirsiniz.

Gözlerinizi kapadığınızda bambaşka hislerle buluşup yüzünüzde oluşan o tuhaf gülümsemenize sebep olabilmek tek dileğim!


Soundcloud:  https://www.soundcloud.com/grkmhn

Facebook:  https://www.facebook.com/gorkemhanjr










12 yorum: